Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arnavut Ciğeri
11.03.2014, 21:36 (Bu konu en son: 11.03.2014 Tarihinde, Saat: 21:39 düzenlenmiştir. Düzenleyen: admin.)
Yorum: #1
Arnavut Ciğeri
Kasaptan aldığınız taze dana ciğerini küp şeklinde kestikten sonra yıkayın ve plastik kevgir ile fazla suyunu süzün (Bakınız; Galeri/Resim: Arnavut Ciğeri 01)
Süzdüğünüz ciğeri bir kaba alıp üzerine elek kullanarak beyaz un serpin (Bakınız; Galeri/Resim: Arnavut Ciğeri 02)
Unladığınız ciğerleri üzerleri unla kaplanana kadar karıştırın (Bakınız; Galeri/Resim: Arnavut Ciğeri 03)
Bir kaba kızartmak için yağ koyun. Yağ kızgın hale gelince içine unladığınız ciğerleri atın ve damak zevkinize uygun kıvama gelene kadar kızartın (Bakınız; Galeri/Resim: Arnavut Ciğeri 04)
Bu işlemler devam ederken kırmızı soğanı kabuklarından soyun ve kıyın. Üzerine damak zevkinize göre baharat etleyiniz; tuz, kırmızı pul biber vs. (Bakınız; Galeri/Resim: Arnavut Ciğeri 05)
Kıyılmış soğan ve baharatın üzerine narekşisi ekleyin. (Bakınız; Galeri/Resim: Arnavut Ciğeri 06)
Tüm karışımı homojen olana kadar karıştırın (Bakınız; Galeri/Resim: Arnavut Ciğeri 07)
Kızartmış olan ciğer ve soğanın yanına maydanoz ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Tüm Mesajlarına Bak
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi